Over ons

Wij zijn een Zeeuws team dat om het jaar meedoet aan de Roparun, de langste nonstop-estafette
loop ter wereld.
Onze hoofdsponsor is Actemium. Voorheen hebben wij gelopen onder de naam Cegelecrunners. Cegelec is verdergegaan onder de merknamen Actemium, Omexom en VINCI Facilities Nederland.


Onderdeel-van-Vinci.fc

Zoals voorgaande jaren gaan we zoveel mogelijk geld ophalen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Roparun onder het motto: de kwaliteit van het leven van mensen met kanker te verbeteren.

Ons team heeft als voornaamste doel zoveel mogelijk geld ophalen voor mensen met de ziekte kanker. In 2015 konden wij een bedrag van ruim 28 duizend euro overmaken naar de Stichting Roparun!

Daarnaast proberen we de run van ongeveer 520 kilometer zo snel mogelijk te volbrengen. In 2007, 2011 en 2013 hebben we de eerste plaats gehaald. In 2009 kwamen we als tweede over de finish.

Onze teamleden

Hieronder stellen een aantal teamleden zich voor. Bekijk alle teamleden van de Actemium Runners.

Dit is Rick!

Rick gaat voor de eerste keer met de RopaRun. Hij is een van de hardlopers bij Actemiumrunners.  

Via een collega kwam hij in contact met het team van de Actemiumrunners en omdat hij al veel hardloop ervaring heeft en in is voor deze uitdaging, was hij al snel enthousiast om mee te doen. Zijn doel is om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de ondersteuning van kankerpatiënten.  

Rick: ‘Ik kijk uit naar de veelbesproken vibe tijdens de Roparun, momenteel tijdens alle voorbereidingen is het vooral de gezelligheid van ons team.’ Rick is de collega van Kees-Jan, dus hij heeft al veel gehoord over zijn ervaringen.  Rick: ‘Ik zie eigenlijk nergens tegenop. Het zal vast heel zwaar worden, maar we gaan dit avontuur samen wel ervaren!’  

Actemiumrunners is super blij met Rick in het team!

Dit is Elvera!

Elvera is 35 jaar en woont met haar man en 2 kinderen in Oost-Souburg. Ze gaat voor de eerste keer mee als loper van ons team. Elvera: ‘Een serieuze uitdaging maar ook een mooie loop om mijzelf uit te dagen, vol te houden en er helemaal voor te gaan. Het doel achter het lopen: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven, vind ik het lopen meer dan waard’  

Elvera heeft niet perse een persoonlijke drijfveer om mee te doen. Elvera: ‘Maar onlangs kreeg ik te horen dat de man van een vriendin van mij getroffen werd door de ziekte en wilde ik wel graag zorgen voor een mooie bijdrage van mijn kant. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar sponsoren die mij en ons team een financiële bijdrage wilden geven. Dit loopt goed en hier ben ik heel dankbaar voor.’ 

Elvera verwacht ergens in de loop van de uren wel last te gaan krijgen van de vermoeidheid vanwege de verminderde slaap. ‘Je kunt je daar niet echt op voorbereiden, zo lijkt mij, dus dat ga ik maar gewoon ervaren. 

Waar ik naar uit kijk is naar de prestatie die we als team gaan leveren en de feestsfeer die we onderweg gaan tegenkomen. Daarnaast hoop ik dat er een organisatie aanspraak maakt op ons geld waardoor we een heel mooi doel kunnen verwezenlijken voor iemand. 

Mooie ervaring tijdens eerdere editie heb ik alleen nog maar van verhalen mogen horen. En na deze keer kan ik hier zelf ook een ervaring aan toevoegen.’ 

Elvera loopt minimaal 3x in de week, met in het weekend een lange duurloop. ‘Onlangs hebben we met ons team stukjes van 800 meter, beurtelings, gelopen. Dit was én gezellig én goed om alvast eens een keer te ervaren. Ik heb er onwijs zin in!!’

Dit is Kees-Jan!

Kees-Jan gaat voor de 2e keer mee, de laatste editie in 2019 was dus de eerste keer. Hij is een van de hardlopers van Actemiumrunners.  

Kees-Jan: ‘Nadat een aantal lopers hadden afgemeld hebben ze mij benaderd om mee te gaan. Ik was gelijk heel enthousiast. Ik ken de Roparun doordat de route in het verleden langs mijn woonplaats kwam. Als fanatieke hardloper staat dit evenement dan uiteraard op de bucketlist.  

Waar ik het meest naar uit kijk is misschien ook wel hetgeen waar ik het meest tegenop zie.  

Alle support onderweg is hartstikke mooi en daar krijg je enorm veel energie van. De doorkomst in Zele bijvoorbeeld in 2019, dat was zo’n groot feest! Dat vergeet ik nooit meer. Ik had de verhalen gehoord maar dat kun je jezelf niet voorstellen, dat moet je ervaren. Hopelijk hebben we deze editie met een andere route dezelfde ervaringen en kunnen we rekenen op mooie doorkomsten.’  

‘De support bij Daniel den Hoed kliniek zal ik ook nooit vergeten. Dat is zo mooi maar ook zo confronterend, heel emotioneel en tegenstrijdig en daar zie ik dan ook wel een beetje tegenop. Het besef waar je het dan eigenlijk allemaal echt voor doet (zoveel mogelijk geld ophalen om mensen met kanker te helpen) wordt daar heel tastbaar. Maar uiteindelijk geeft dit ook enorm veel energie om de laatste kilometers nog even flink door te lopen en te besluiten om de volgende editie weer mee te gaan.’ 

‘Na de marathon in Parijs te hebben gelopen dit voorjaar, richt ik me op wat korte tempo loopjes en intervaltrainingen. Duurvermogen is er wel, het tempo kan nog iets omhoog. 

In de laatste week voor de Roparun gaan we veel rusten, goed eten en als het lukt voor slapen.’

Dit is Eva!

Eva is een van de lopers van team Actemiumrunners.  

Eva: ‘Ik ga voor de eerste keer met de RoPaRun, dus alles is nieuw en ook wel spannend. Ik hou van gekke en sportieve uitdagingen en deze stond al lang in mijn lijstje om eens deel te nemen.’  

‘Ik prijs mezelf elke dag gelukkig met een gezond lijf en gezonde mensen om me heen. Een persoonlijke ervaring in die zin heb ik niet, maar ik kan me goed voorstellen wat het zou betekenen als je niet gezond bent en bijvoorbeeld kan sporten op het moment dat je dat graag wil. Daar zet ik me heel graag voor in. Ik zie op tegen de vermoeidheid na het urenlang doorgaan tijdens de RoParun. Ik ben nogal een slaapkop en dat zal tijdens dit evenement niet uitgevoerd kunnen worden. Maar ik heb gehoord dat ons team tóp is in het motiveren van vermoeide mensen.’ Eva loopt wekelijks samen met Kees-Jan op de atletiekbaan. Eva: ‘Kees-Jan is al vaker mee geweest en vertelt over prachtige doorkomsten in de dorpjes; daar kijk ik naar uit. Daarnaast vind ik het altijd tof om een ‘teamprestatie’ neer te zetten. Onlangs deed ik bijvoorbeeld nog met een vriendinnenteam mee met de 60 van Walcheren; een van de sponsoracties van team Actemiumrunners. We gaan ook dit echt met z’n allen doen.  

Twee weken voor de Roparun doet Eva de Brouwersdam90 triatlon. Ze verwacht dus fit aan de start te staan. Ze hoopt voorafgaand wat vaker te intervallen en natuurlijk goed te slapen!

Dit is Dennis!

Via een collega kwam hij in contact met het team van de Actemiumrunners. Na veel verhalen over de sfeer binnen het team en tijdens de run heeft Dennis besloten mee te doen. Dennis hoopt dat zijn bijdrage in het team zorgt voor een leuke gezellige sfeer en dat hij een motiverende support kan zijn voor de lopers tijdens het lange traject!  

Dennis ziet nergens tegen op voor zijn eerste run. “Denk niet in problemen maar in oplossingen” is zijn motto. Spannend vindt hij het wel, maar laat de ervaring over zich heen komen en ziet wel waar de rit hem brengt (red. In Rotterdam!)

Als voorbereiding voor de training hanteert Dennis een strak schema van fietsen, genieten van het mooie Zeeuwse landschap, terrasje pakken en weer een stukje verder fietsen. 

Dennis: “Ik heb zin in de RoParun. We hebben een sterk, gezellig en gemotiveerd team. Ik voel me als nieuwbie deelnemer zeer welkom binnen dit team en geniet van de support die ik krijg. Dit jaar gaan we met zijn allen weer een mooie prestatie neerzetten en een groot bedrag ophalen voor de RoParun!”

Dit is Jolanda!

Jolanda gaat al voor de 5e keer mee met team Actemiumrunners als chauffeur/navigator op de kleine bus die op het parcours de lopers begeleid. 

Via haar vader is ze al veel langer betrokken bij dit RoPaRun team. Ze hielp altijd al als vrijwilliger bij de evenementen dit het team organiseert om geld op te halen voor stichting RoPaRun. In 2009 was de eerste keer dat ze zelf meeging tijdens de run.  

Jolanda: “Ik vind de RoPaRun echt een unieke ervaring! Heel mooi om te zien hoe een team van mensen met verschillende taken zoiets moois kan neerzetten! Ik heb de run 3 keer beleefd van Parijs naar Rotterdam en 1 keer vanuit Hamburg. Nu ben ik erg benieuwd naar de aankomende “Holland” editie. We lopen dit jaar “route zuid” en het belooft 1 groot feest te worden! Het grote struikelblok tijdens de run is het slaaptekort maar alle feestelijke support onderweg sleept je wel doorheen. We gaan er samen weer een onvergetelijke editie van maken en ik hoop dat we straks weer een mooi bedrag over kunnen maken naar de stichting voor de kankerpatiënten. 

Wat mij het meest bij is gebleven van alle keren dat ik mee heb gedaan is de warmte van alle supporters langs de route. De diverse aanmoedigingen, de feestelijkheden die je net weer even dat zetje geven als je er doorheen zit en niet te vergeten het groots onthaal bij de finish in Rotterdam! 

Ik heb er weer veel zin in en we gaan ervoor!!”

Dit is Lucienne

Hallo, ik ben Lucienne en ik ga voor de 3e keer mee met de Roparun. Samen met Elroy de fysio proberen we de benen van de lopers soepel te houden tijdens de run middels massage.

Mijn belangrijkste sport is altijd tennis geweest. Daarnaast jog ik veel en af en toe wat fietsen. Kortom ik ben gek op sporten en hoop dat nog lang vol te houden.

De Roparun is een prachtig evenement maar vooral het doel waar we het voor doen.

Je hebt zo’n weekend zoveel adrenaline dat je de vermoeidheid opzij schuift. De binnenkomst in Rotterdam geeft zoveel energie en er komt dan veel emotie los. Je hebt dan toch weer met zijn allen zo’n tocht doorgemaakt. Dit jaar is het alleen door Nederland en dat wordt prachtig daar ben ik zeker van.

Ik heb er zin in en ga ervoor!